27/10-10

Idag är jag ledig! :D
Men ska städa, tvätta och dona hela dagen, och storhandla:P Men blir skönt att få det gjort så att jag slipper tänka på det i helgen sen:)
Men först ska jag ut och gå en vända så att jag får piggna till lite! Och självklart lyssna på Rihannas Only girl! :D pusspuss


Vilket gäng! ;)

I söndags var vi och tog kort till salongen!
Här är resultatet! ( Är nöjd med tanken på att jag brukar blunda eller se hög ut på kort i vanliga fall ;) )





Vilka tjejer va? ;)
Kommer bli rusningstrafik på salongen när vi fått ut annonsen;)

Träning!

I fredags var jag på min första träning på wellnes centrum, träffade Mija, men hon blev liten upptagen med nya kunder så jag gick up på en step maskin och började trampa i 20 min sen kom hon tillbaka, vi gick igenom olika träningar, maskinerna på övervåningen, olika pass, sen hur ofta hon tyckte att jag skulle träna.
2 gånger i veckan kondition
1 gånger i veckan styrka

Efter det körde jag intervall träning i 20 min på löpbandet och sen lite styrke övningar! =)

I tisdags träffade jag Ida för att gå igenom styrkemaskinerna på nedervåningen och komma överens om ett träningspogram jag ska köra, berättade att jag jobbar som frisör och måste jobba mycket med rygg, axlar och armar, och sen mitt personliga icke jobb relaterade problem, MAGEN! ;)

Jag började med lite intervall träning som extra vagant uppvärmning ;)
sen gick vi igenom de maskiner hon tyckte att jag skulle använda, hur många gånger, och hur ofta.
Ofta var det 10-15 rep gånger 2. och jag skulole göra det 2-3 gånger i veckan, oftare äv vad Mija sa, men jag vill kunna jobba tills jag är 70 så det är bara att jobba på :D

Så tänkte att jag ska försöka att gå på ett pass i veckan, sen 2 dagar i veckan blir den intervallträning och styrka första månaden, sen runt den 20 november ska jag göra ett nytt schema =)

har inte hunnit med att skriva är massor med modevisningen nu, men bilder och kommer sen =)


Träningskläder!

Vilka tycker ni jag ska sattsa på?






Tror att jag tycker mest om det första, men vad tycker ni? :)

Hemmafru? ;)

Idag har jag bara varit hemma och donat.
Björns pappa var hit på kaffe och duppa, jätte trevligt med lite omväxling då vi jämt fikar där annars, och tycker det är himla kul att vi kan bjuda dom med, vi har ju haft det lite tufft när det bara är jag som jobbar och har halvtid, men nu börjar vi komma ikapp så tänkte laga dom middag nån gång snart och bjuda tillbaka för alla gånger dom bjudit oss:)
Känns bra när man kan reda sig själv :)

Så idag har jag städat min garderob, diskat en jätte disk (ingen av oss har varit kry och orkat :P ), dammsugit, tvättat vikt tvätt (är inte klar än) och planerat lite för min framtid, men plugg och så, vet att det lönar sig i framtiden att kunna göra bokslut och fixa med andra papper och löner, så fårnog kämpa mig igenom matte B och C :D Men känner mig riktigt motiverad och vet att jag får hjälp av björn om jag inte förstår =)

Konvux?

Hittade en roligare utbildning nu när jag kikade, på linne universitetet, också på distans, men man måste ha läst matte B och C :S
Inte riktigt mitt ämne, men vill man något så får man ju göra det som behövs :D
Så jag ringde till studievägledaren idag för att fråga hur det funkade, om jag kunde börja med en gång, CSN stöd och hur fört han trodde att jag skulle kunna läsa dom klasserna, tänkte att jag kan ju plugga 20h i veckan eftersom att jag jobbar 50%.
Är hur som hellst himla taggad och har ävenfunderat över engelska B medans jag ändå är i farten :D
Eller tror ni det blir för mycket?




Annars har det varit en lugn dag, handlat fika att bjuda svärföräldrarna på, skickat lite paket (tradera aktioner) och varit på lasarettet och fått medecin:P

puss sålänge!

Nouba!

Glömde tala om att jag köpte ny foundation och mascara från nouba för någon dag sen! Älskar dom verkligen och släpper dom aldrig! :D
Hydrastress heter foundationen och den är även fuktgivande och blir inte kakig då den smälter in i hyn som en cream, och den är halv til heltäckande.
298kr!

Masccaran heter longlash, den förlänger fransarna väldigt bra och ger dom den separation jag vill ha :D
190kr


Plugga?

Har kommit fram till att jag vill plugga redovisning och beskattning, kan vara bra för den dagen men skaffar eget, eller ha ett extra jobb vid sidan om :D
Och  är himla sugen på att börja plugga igen, så tror ni det är något vettigt?
http://www.distansutbildningar.se/Redovisning_och_beskattning_47547.htm

Skriv gärna vad ni tycker :D
Är lite osäker på hur dom menar, jag har ju inte direkt tid med praktik :S

Ledig 5-7 November!

Nu har jag fått klartecken från chefen och får ledigt för min Stockholms resa :D
Så då blir det party med tjejerna :D
Längtar!!


Sulfat fritt schampo?

Sulfater, eller även tensider som jag sagt tidigare är det ämne som gör att schampot löddrar. I billiga produker används ofta en stor mängd utav dessa ämnen, för att kunden ska tro att schampot verkligen tvättar rent och är bra. Det är inte sanningen! Sulfater är ganska aggresiva och tränger sig in under fjällskikten, vilket omöjliggör hårstråna från att sluta sig och torkar därmed ut håret innifrån. Det finns olika sorters sulfater, men alla är inte aggresiva och uttorkande.

Dåliga sulfater:
Sodium Lauryl sulfate
Soduim Laureth Sulfate

Okej sulfater:
Behentrimonium Methosulfate (ett utredanade, antistatiskt och återfuktande ämne som ofta finns i balsam)
Magnesium Sulfate (finns i stylingprodukter som lockförstärkande ämne)

I normala fall innehåller ett schampo en ganska liten mängd sulfater. De flesta schampon innehåller ämnet, du kan själv kolla hur stor del utav flaskan som innehåller sulfater genom att kolla på innehållsförteckningen. Ju högre upp sulfaterna står listade desto mer innehåller produkten det uttorkande ämnet.

Men låt dig inte skrämmas!  Det är endast ett fåtal utav oss som borde se sulfaterna som en negativ ingrediens. Sulfater sägs kunna fastna särskilt i slitna, överbehandlade hår med trasiga fjällskikt. Så känner du dig träffad, och dessutom upplever ditt hår som väldigt torrt kanske du bör se dig om efter ett sulfatfritt schampo.

Liksom frisörprodukter i övrigt löddrar inte sulfatfria schampon särskilt mycket. Tänk på att det- i detta fall, bara är något positivt. Vi användning av ett sulfatfritt schampo, eller ett sulfatsnålt schampo bör håret alltid tvättas 2 gånger. Det räcker inte bara med en tvätt, så som du kanske är van vid med användning utav ditt sulfatrika Icaschampo. Tänk på att sulfater är ett billigt ämne som är lätt att "lura" folk med. Större delen utav befolkningen tror fortfarande att ett schampo bara är bra OM det löddrar mycket- nu vet i alla fall ni läsare att så ABOLUT inte är fallet. Tvättade du håret väldigt nyligen kanske det räcker med en shamponering, men tvättade du däremot håret för över en vecka sedan och det hunnit bli rejält skitit kanske du behöver schamponera barren hela 3 gånger. Försök att skapa en bra balans i ditt tvättschema. Tvätta håret var 4:e, 5:e dag, med ett BRA schampo anpassat för just ditt hår så ska du se att håret kommer att må prima. Att övertvätta håret tjänar inget till, i värsta fall blir det bara uttorkat och eventuella hårfärger dras ut snabbare. Jag brukar duscha varje kväll innan jag lägger mig och använda badmössa 6 dagar av veckans 7. Var sjunde dag skippar jag badmössan och tvättar håret ordentligt, då med 3 gångers upprepning med schampot.







Nu har ni något att fundera över under natten ;)

Gymkort

Idag har jag köpt mitt gymkort och på fredag kl 14.15 har jag min egen PT tid! Ska bli himla roligt att äntligen få komma igång ordentligt igen:D
På wellnescentrum ovanför jobbet!  Längtar!!
Tänkte försöka mig på en joggingrunda imorgon bitti :D


Idag har jag varit med Jessica på jobbet idag och klippt henne!
Sen kom Lisa från Gina Tricot och jag färgade håret på henne och gjorde 4 effekter.
Hon är väldigt ljus så använde en väldigt ljus färgpå henne, sen en 7/32 på effekterna! Blev super bra:D
Enda grejen var att jag tvättade hennes hår med silverschampo på hennes hår så hennes lugg fick lite rosa ton:P Men det går ju bort snabbt, efter någon tvätt bara :D

Hinner nog skriva lite mera imorgon :D puss

Neem plant silk serum

Silkesdroppas som reparerar håret och bevarar hårets kvalitet.
Med silk serum i håret torkar du håret 55% snabbare och sparar då tid :D

Silk serum är även effektivt mot
mjäll och hårbottenproblem.

Denna otroliga formula innehåller rikligt med ytterst reparerande och naturliga glansförhöjande ingredienser, som ger en fantastisk lyster utan att tynga håret. Extraktet från det legendariska nimträdet har blandats med hyaluronsyra för att ge en sammetsmjuk känsla. Det gör att håret känns silkeslent och glänser av ungdomlig lyster.

Användning!
Gnugga en liten mängd mellan handfl atorna och fördela jämnt i rent handdukstorkat/fuktigt hår. Föna och styla. Även utmärkt på torrt hår och före användning av plattång eller för att dämpa frissighet.
Jag använder denna väldigt ofta när jag jobbar, på allt från axellånga hår till riktigt långt :D

Huvudingredienser:
Cystine Peptide Complex TM:
Neem Plant:
En kombination av fl er- och enkelomättade fettsyror tillför extrem glans och silkeslik mjukhet till håret. Extremt reparerande och fukttillförande. Används även för att förebygga mjäll och torr hårbotten.
Vitamin C:
Anti-oxiderande och skyddande. Hjälper till att förhindra skador på celler.
Hyaluronic-syra:
Återställer naturlig fuktighet i hår och hår- botten genom att binda till sig fukt upp till 500 gånger av sin egen vikt.
Ceramid-2:
Se information under ColorCare Trauma Treatment.
Keratin Bond System 2(150 MW):
Stärker håret och återställer dess inre struk- tur.




11oktober

God morgon:) Är redan uppe pga våran diskho, är stopp och rören är antika.. Hoppas dom byter ut dom snart, men jäkligt skönt att dom fixar det nu. Slambilen är här och jag har slagit mig ner i sovrummet med katterna och ser till så dom inte gör något bus:) och passar på att vila lite, har inte sovit mycket alls inatt då jag har haft alldeles för ont i magen för att kunna sova, men det gav sig runt 3-4 sen var det bara och gå upp 7. Men börjar jobba vid 14 idag och hinner sova lite när han åkt:) Och idag ska jag fixa mitt gymkort!:-D äntligen! Blir på wellnes centrum ovanför mitt jobb i hansa city i mode huset:) längtar:)

?

Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now




Önskar att allt kunde vara som förut, behöver och vill ha alla mina systrar<3 Men jag kan inte göra allt och bestämma vad du ska tycka och tänka.
Vet att jag har sagt saker, men det har varit sanna saker som alla vet och som du inte blivit sur över förut... Om jag sagt sånna saker som du sagt till mig till dig skulle du med säga det till folk och bli sur.. Tror att du bara är envis... Men det är jag med!

Önskar bara att vi kunde vara glada, som systrar ska vara..

Hade tänkt att göra en super gullig sak för min familj, och du kommer ångra dig som bara den om du inte ställer upp, är en överraskning och defenitift inte lika fjantigt som du tror..
Vill bara ha er nära<3





Gammal bild, men den duger :D

Hoppas att du hinner ändra dig!

10/10-10

Härligt med söndag! Skullle kolla på Zabine när hon spelade idag, men icke.. ;)
Tog mig ett bad, blev trött, gick och la mig och somnade och vaknade 14 :S Och matchen var 13:P
Men fick min en ordenlig vila, kännde att det var väldigt behövligt då jag haft ont i magen i ungefär en vecka nu, men det känndes bättre nu när jag vilat ordentligt! :D

Och min lilla Björn vann matchen idag :D wii! Bra start på sässongen :D

Sen har jag sett två filmer idag, The bounty hunter och Eclipse :d Dom va super bra båda :D

Har inte så mycket att skriva om just nu, men imorgon kommer det mera :D Tänkte lägga ut ett produkt tips från Lanza då :D

9 oktober

Go morgon, är inte pepp på att gå ut nu, är dimma som satan :S Finns det något sätt att ta sig till jobbet utan att gå ut tro? ;) Hade varit toppen;D

Idag är det drop in på salongen så hoppas det blir massor att göra!  mycket slingor och klippningar vore toppen:D

Igår hade jag en bra jobb dag, jobbade bara 12-17 men hade att göra iaf! Först packa vi upp lite varor och städa vårat överfulla lager;) sen kom en av mina färgkunder med jätte mycket hår som skulle klippa och färga sig, använde en väldigt mörk färg som jag blandade i lite lite svart i! Blev jätte jätte fint på henne :D Sen klippte jag och tunnade ut det väldigt mycket. och han har ett väldigt frizzigt hår använde silk serum från Lanza och fönade det med en rundborste ocg plattade, och Smoothing stuff från Tigi efter de, har aldrig sett henner hår så slätt och mjukt :D Blev super nöjd både hon och jag:D

Sen hade jag en stammis till som villle klippa sig, sen har jag och Sahar bara flummat oss igenom dagen:P

Hann dock inte köpa mitt gymkort, men det får jag göra i veckan :D

Dags för frukost :D

pusspuss

God Morgon!




Lånade bliden av dig Fia ;)

Sofia :D

Vad roligt!! :D
Är det en bra serie alltså?
Även det för blonda?
Jag älskar verkligen att jag hittat din blogg igen, nu kan jag hålla kontakten och se vad du har för dig oftare :D
Ska försöka ringa oftare också, du med vettja :D
Ska ta och hjälpa dig med bloggen nån kväll också, om du fortfarande vill har hjälp :)
Saknar dig vännen <3





Den är super och luktar jättte gott! Man vill nästan äta det:P
Dom har en serie som heter Dumb Blomd som skullle passa dig perfekt, är för andra som inte är blonda med, men den är väldigt återreparerande ocg fullproppad med uppbyggande proetin :D Och conditionet är super det med, ha den i 5-10 min så blir det en inpackning:D

Jaa! Tycker det är så himla roligt att kika i din med! :D Lägg ut lite mera grejer du gör i skolan! Är så himla nyfiken då du är så duktig :D

Jo jag med, är superdålig på att ringa har jag märkt :S Men  e´det måste vi ändra på :D
Det får du jätte gärna göra, men bara om du vill och har tid :D

Saknar dig super mycket, vi måste ses snart:D



Produkt genomgång, Tigi

Idag hade vi produkt genomgång som jag skrev om tidigare, var super kul och en jätte bra säljare :D
Han visste verkligen vad han pratade om, var ärlig och massa kul förklaringar!
Hör här!
När man är frisk behöver man bara vitaminer för att må bra och underhålla,
är man sjukare behöver man pencelin:P
Samma med håret, fast man behöver proetin istället för pencelin:P

Riktigt härlig kille!

Sen fick vi välja schampo och conditioner:D Wii!
Jag valde foxy curls serien eftersom jag ska försöka at bygga upp mina lockar mera, har snart dom som dom brukar vara:D

Tänkte satsa på att köpa cremen för lockar med, tror den är himla bra:D

Det bra med Tigis alla conditioner är att om man har i det i 5-10 min ,eller längre om man vill, så blir det som inpackling, så det ska jag testa på lördag :D


Tigi

Jag är enda som kom ihåg tigi produktgenomgången och blir sen.. Messade Soheila och skrev att jag blir 5 min sen, då ringde hon och talade om att jag inte jobbar idag, och jag förklarade att vi skulle gå igenom tigi. När jag är framme i kalmar ringer hon igen och frågar om jag kan hämta hennes saxhölster självklart gjorde jag de då jag trodde det skulle ligga framme och att Ja skulle hinna. Men icke, hittade de inte, sprang till bussen, och jag bara är 10 meter ifrån åker den, inte läge.. Var bara att tala om att jag nu blir 30 minuter extra sen:s Jag som sett fram emot det här. Känns som det kommer ta hela dagen nu om vi ska hinna, jag som vill hem och vila ett tag och sen hälsa på svärmor och bara ta de lungt:) känns som en evighet sen jag var ledig!

Go morgon :D

Är ledig idag :
Men ska ändå på jobbet snart för Tigi genomgång, dom produkterna är väldigt lätta att förstå, men är många så känns bra att någon kan gå igenom dom med oss! Får se om jag hittar en ny favorit,  fast har redan massor som jag vill ha hemma så hoppas inte det:P Så kanske man kan få ett litet prov?! ;P




Och vet ni?! :D Mina lockar är nästan som dom ska igen! Tack vare trauma treatment! ;) Så idag blir det locker, fast om jag inte har helt fel kommer det blåsa satan i kanlar idag (precis som alla andra dagar :S ).. Så jag får se hur länge dom håller!


Min dax vax kund kund idag, inte kul inte kul.. Tvättade och tvättade men självklart satt det kvar! Använde till och med YES, men det hjälpte inte.
Men fick tips av Anna-karin Hedberg (min gesäll examinator) att jag skulle lägga i en riktigt fet inpackning i 5 min nästa gång!

Grejen med dax vax är att frisyren håller hur länge som hellst, på ett dåligt vis, går inte att tvätta ur det ordentligt, vilket gör att det blit möss effekt, hårsäckarna täpps till och dom får inget syre vilket kan leda till håravfall, så sålänge ni killar inte sattsar på att bli tunnhåriga snabbare så skulle jag rekomendera något annat! Köp Urban hos mig istället!
Men min dax vax kund samlade ihop allt vett han hade och köpte en urban, och hoppas det inte blir dax vax nästa gång!


Wii!

Precis spelat wii, golf, bordtennis, bowling och kanot! Ångrar inte att jag och Björn köpte spelet, är så himla roligt, men har inte spelat på ett tag men nu när det börjar bli mörkt är det perfekt:-D men vi måste nog skaffa några nya spel! Mario broes ( vet inte hur det stavas :p) funderar jag på att köpa, och Wii fitt, verkar super kul! Så kan vi ha mysigt spel och vin kvällar här hemma:-D Fick svar om lägenheten igår, vi har en på 44 kvadrat tror jag, och den kostar 2774 kr i månaden det är 2 rum och en kokvrå. Två trappor ner finns det en ledig lägenhet på 72 kvadrat och med ett riktigt kök enda problemet var att hyran var på 4919 kr, lite väl dyrt. Visst har råd, men då får jag prioritera bort att spara, min tattuering, kläder och skoj det vill jag ju inte, vill ju kunna leva och ha kul:-D Men Natti Natti:) kramar

RSS 2.0