jobbat:D

Pust, äntligen lungt! ;)
Jobbat som bara satan idag, och har varit sjukt kul, varit en massör på salongen så har haft sällskap idag iaf :D
Sen har det varit jätte mycket idag att göra!
Dagen började med att stå över en shamponering och tvätta håret på mig själv och fixa håret och sminka mig och städa köket fort som bara den då jag insåg att massören snart skulle komma så då blev det brottom :P
Sen kom en tysk dam och ville klippa sig så fick prata på min hackiga engelska, men tack och lov va hon lika duktig som mig;)
Sen fick jag göra en sidecut på två tjejer, blec ruskigt snyggt :D Var den här bilden tjejerna visade :D



Blev så himla sugen på att klippa så på mig med, men nu är det lite för kort för det, fast vi klippte inte riktigt som på bilden, vi klippte inte av det li´ka högt, vi sparade lite så attdet gick att lägga över det andra håret ifall man inte ville att det korta skulle synas någon dag!  Tror att jag ska försöka att övertala ida att klippa så :D
Uppmanar alla till att klippa så;)

Imorgon jobbar jag 10-17 sen kommer Jessica och byter av mig och jag ska på bandy då min käraste ska spela första matchen för säsongen, Heja heja ;) 

Nu kallar Thomas och Simon ;)

Kram kram

Målat naglarna!

Nu när jag skulle varit på kubb sm och sett svärföräldrarna och björn å zabine spela, men min mage min vecka vill inte riktigt så mitt i eländet måste man hitta på nå kul ;)
Så målade naglarna :D


Är det inte fint ? ;)

Men igår grillade vi och hade en super kväll hemma hos max och maj-sofie, och va jätte trevligt, grillat kött, potatisgratäng och sallad, supér;)

Tänkte att ni kan få en gammal grillbild av Björn;)


Min älskling<3


klippt mig!!

Idag klippte jag mig efter många om och med! Har funderat på att klippa av mig håret ett tag nu eftersom att det är så pass slitet, och de är inget att spara på då det slitna repar upp det hela.
Så nu har jag klippt lite bob, kort med gradering i nacken och behållt allt fram, men är måstan jämnlångt då jag inte ville ta det så kort i nacken, men lite skillnad är de!
Har aldrig haft så här klor hår, men blev ruskigt bra! Var Jessica som klippte mig och är grymt nöjd, och henne litar jag på till att klippa av mig håret med, för vet att hon alltid gör ett bra jobb:D

Trivs så bra så känns inte ens ovant:D Tänkte lägga upp en bild bara jag fått i min färgbomb i håret så det inte är så blekt, så de får lite färg! Snart är de dags att tona utväxten med, tänker inte färga, fär mitt hår tog stryk som bara satan sist;S





Har hittat mitt absoluta favorit rouge nu, från Nouba Blush on bubble nr 122, de är en kall gammelrosa lila färg som är väldigt fin när man är lite blek som jag;) Men är verkligen super fin på folk med lite färg med då det är så himla fint lyster i den en färg som passar de flesta:D




Så har vi fått in den här super oljan till salongen! Luktar himla gott av vanilj och gör håret super mjukt och glansigt, är en produkt som jag går och kollar på och funderar över om jag ska köpa den, men självklart ska jag de!! Längtar tills jag har pengar till den :D
Här är beskrivningen på den, om ni är intresserade av ett friskt hår efter den slitsamma sommaren med sol och bad :D

EN RESA TILLBAKA I TIDEN
Orofluido skönhetselixir är inspirerat av 4000 år gamla skönhetsritualer.
Berberkvinnorna från Marocko har lärt oss att skydda och vårda vårt hår
med den fantastiska Arganoljan. Cleopatra, Egyptens drottning och
den ständiga symbolen för skönhet, använde en behandling till sitt hår
som baserades på Cyperysolja, som gör håret silkeslent och glansigt.
Linfröolja är även det använt av egyptierna, hebréerna och fenicierna för
att uppnå ett vackert och glänsande hår.
Orofluido är den nya skönhetsritualen för ditt hår. Orofluido är ett
skönhetselixir
för alla hårtyper som sveper in håret i ren lyx. Den innehåller
tre naturliga oljor i en utsökt blandning som inte gör håret fett och som
snabbt absorberas utan att efterlämna rester av produkten. Konsistensen
är silkesaktig och doften en läcker kombination av amber och vanilj.

EN Utsökt BLANDING
av naturliga oljor


Arganolja:
Arganolja utvinns av kärnorna från frukterna på Arganträdet,
är rik på vitamin E och viktiga fettsyror. Stärker håret
och ger det otrolig glans, samt gör det silkeslent.

Linfröolja:
Linfröolja kommer från fröerna från Lin. Oljans markanta
innehåll av omättade fettsyror försluter och återfuktar
hårets ytterhölje och gör håret slätt och enhetligt.
Resultatet är att hårstråna samlas och reflekterar ljuset optimalt,
något som ger håret en unik och spektakulär glans.

Cyperusolja:
Cyperusolja framställs vid kallpressning av plantans torkade
rötter, en metod som använts i Egypten de senaste 4000
åren. Den innehåller en hög andel av omättade fettsyror
och Tocopherol (fettupplöslig vitamin) som ger ett naturlig
skydd mot fria radikaler. Tillför även volym och gör håret
mjukt och medgörligt.

OROFLUIDO SKÖNHETSRITUAL
Häll några droppar Orofluido i handflatan och fördela produkten
i fuktigt eller handdukstorkat hår.
Doseringen anpassas efter hårets längd samt hårtyp.
Använd i torrt hår för att att kontrollera håret och tillföra
ögonblicklig glans. Oljan absorberas med detsamma utan
att tynga ner håret. Används dagligen eller efter behov och
ska ej sköljas ur.

Den låter väl super?! Är precis lika bra som den låter:D


träning!

Blev på super träningshumör idag! Trodde det skulle gå segt efersom jag inte känner mig riktigt kry idag, men gick super!
Hade tänkt börja med en lite jogging tur och sen träna lite styrka hemma, men blev himla supen på zumba, så zumbade loss, för att sen komma på att jag va sugen på att jogga med när det var så skönt väder så tog en liten tur i parken (tog några väldigt mörka kort där, men ska ta nya imorgon på morgonen:P ) sen efter de blev det lite styrka med, känns så himla bra när jag kännt att jag inte gett helt hundra på dom senaste träningarna, men nu kändes det verkligen helt super:D Riktigt längtar tills imorgon när jag ska ut igen :D





haha se å njut, om ni nu ser:P

puss å go natt!  :D


Plugga?!

Har funderat lite, och blivit himla sugen på att plugga lite, inte till något annat, vill och kommer alltid vara frissa:D
Men skulle vara kul att läsa pedagogik så att jag skulle kunna välja att vara frisörlärare någon dag när kan vill göra något annat:)  eller lärarvikarie eller mentor eller något samtidigt som jag jobbar där jag jobbar nu?

Själva grejen är att jag förstår inget av dehär, försöker att hitta vettiga utbildningar, men hittar ju inget :S kollar efter något i kalmar eller runt om, och blev lite desperat och kollade på distans, men finns så många pedagogik kurser så jag vet inte vad jag letar efter, vill lära mig att lära ut, vad ska jag leta efter??
Vill så himla gärna, men hittar inget:S Om ni har någon ide får ni gärna komma med den, eller förslag på va kursen kan heta är också välkommet! Sen vill jag inte heller läsa i 5 år, utan bara någon kurs vore kul, menar annan kunskap kan jag ju om jag vill bli frisörlärare och om jag inte blir de så är de alltid bra att ha i bagaget den dagen jag ska hjälpa en eler om jag får en praktikant:)

Är så himla pepp på det just nu :D

Nu ska jag ut och jogga!

Här kommer super motivation till träning!

10 tips och råd för träning

1. Punktförbränning fungerar inte! Kroppens förbränningssystem tar ingen hänsyn till vilken del av kroppen som arbetar, den använder den energi som finns lagrad helt enkelt. När kroppens fettdepåer töms sker det i en genetiskt förutbestämd ordning som inte kan påverkas.

2. Det finns inga minuskalorier! Varje kalori som tillförs kroppen ger lika mycket energi oavsett vilket livsmedel den ingår i. Kroppen kan inte gå minus på saker som tillförs den.

3. Man kan inte äta till sig större muskler! Protein blir inte muskler av sig självt, utan det är den fysiska överbelastningen som stimulerar till muskeltillväxt.

4. Ät efter klockan sex på kvällen! För att kroppen ska kunna hålla blodsockernivån jämn och fungera optimalt är det bäst att fördela energiintaget jämnt under hela dagen och kvällen. Om man hoppar över mellanmålet/middagen på kvällen kan kroppen ställa in sig på ”sparlåga”. Kroppen använder då inte den tillförda energin till att anpassa sig efter de yttre fysiska krav som ställts.

5. Fett kan inte omvandlas till muskler! En gång fett- alltid fett. Muskelceller och fettceller är byggda på helt olika sätt och kan inte förvandlas till något annat. Om du vill bli av med fettväv måste du öka användningen av fetter t ex genom att träna.

6. Muskler blir inte fett när du slutar träna! Däremot är det sant att om den som slutar träna fortsätter äta lika mycket som tidigare, kommer den personen att minska sin muskelmassa och öka sin fettvävnad.

7. Inomhuscykling är inte styrketräning för benen. Inomhuscykling är konditionsträning, dvs träningen belastar framför allt hjärtmuskulaturen. Om du vill bli starkare i benen, behöver du utsätta dem för överbelastande styrkeövningar.

8. Styrketräning ger inte bulliga muskler. Avgörande för hur musklerna kommer reagera på styrketräning är dels genetiskt och dels beroende av hur styrketräningen genomförs. Framför allt kvinnor har mycket svårt för att bygga bulliga muskler.

9. Styrketräning höjer din ämnesomsättning. Muskelmassa kräver mer energi än fettväv. Styrketräning med ökad muskelmassa som följd innebär således att du ökar din ämnesomsättning även under vila.

10. Konditionsträning är en färskvara! Det går inte att lagra och spara sin kondition, eftersom kroppen strävar efter att anpassa sig till de yttre krav som ställs. Om du inte ställer några krav på din kropp kommer inte fysiken byggas upp. För att vara i god form måste du träna regelbundet.





Du tänker:
Jag gör det i morgon.
Tänk i stället:
Jag vill må bra redan i dag.

Du tänker:
Jag är så trött, jag har haft en lång dag. Jag är värd lite vila.
Tänk i stället:
Ja, jag är trött, därför ska jag till gymmet och bli piggare. Sedan kan jag gå hem och lägga mig med gott samvete.

Du tänker:
Det är så kallt ute. Jag vill inte gå till gymmet.
Tänk i stället:
Om jag går och tränar blir jag varm.

Du tänker:
Jag hinner inte träna, jag har så mycket att göra.
Tänk i stället:
Jag vill komma bort från allt jobb en stund och rensa hjärnan, så kan jag komma tillbaka till arbetet pigg och fräsch. Och bli mycket effektivare.

Du tänker:
Jag har inte repat mig helt från förkylningen ännu?
Tänk i stället:
Jag orkade ju springa på stan med shoppingkassar i går. Det är dags att jag kommer i gång på gymmet också. Jag får ta det lugnt på första passet, det är ändå mycket bättre att träna lite än inte alls.

Du tänker:
Jag kommer aldrig att lyckas.
Tänk i stället:
Jag klarar allt.



Jag blir hemla motiverad av de här sista! :D
Men de första har jag redan lärt mig men tänkte de kan vara bra för andra med ;)




super bra magträning, bara man kämpar och håller sig uppe med magmusklerna :D
Testa i en min i taget, tar som bara satan :P


Sen har jag en till super bra magövn:)
tänk vanliga situpps där man inte går så långt upp!
10st där man har armarna i kors över bröstet
10 där man har händerna under huvudet
10 med armarna rakt ut från kroppen
10 med armarna rakt upp bakåt mot huvudet
10 som mam gör som på bilden, varannan höger varanna vänster!

Sen är det bara å ta i med magen utav själva satan! Sen kan man gärna repetera det  flera ggr under samma pass, jag brukar repetera minst 3 ggr :D

träna på!! ;)

Väldens underbaraste kille!! <3

Min sambo Björn har lovat mig em persier katt i 2 års present!! :D Gu vad jag längtar, och det ska vara en liten bäbis katt ;) Ska bli så himla mysigt med min egna lilla misse!
Så har tänkt att jag ska läsa på lite om persier så att jag vet vad jag ger mig in på och så att jag vet vad jag ska leta efter när det är dags, vill ju inte göra ett fel köp när dom är så dyra, från 3000 :P Men jag vill ha en!! :D
Men en sak vet jag! Ska försöka att hitta en som inte är sönderavlad med mini nos, ska leta efter en med större näsa så att en inte får problem för de vill jag inte vara med om, sen måste jag hitta en försäkring för den med, min blivande lilla mopp ;)

Men alla är så söta så det är tur att jag hinner fundera över vilken färg jag vill ha! Vill ha alla, vit med blå ögon, blå, grå, röd orange, kanske kan fråga om jag får fler?? ;) nej då nu ska det inte gå för långt:P Räcker med en till plus dom två vi har:P




Kan ju visa våre missar med ju:D


Sally<3





Salma<3

Dom är ena riktiga sötisar och ett par ordentliga retstickor ;)
Men dom kommer alltid om man är ledsen eller sur, ligger i knät och sover, eller på våra höfter när vi med sover:P
Dom var inte så glada då jag nyss badat dom innan jag tog kort:P

Snart kommer ett inlägg om träning :D



Jobbet!

Snart är jag påväg till jobbet! :D 10-16 på hansa idag! Lagom tider;)
Men vad jag är trött! Å drömde en himla härlig dröm inatt!:P Drämde att jag, Sofia, linnea å två andra som jag inte pratat med på evigheter, drömde att vi åkte på kryssning såå himla kul! Å delade självklart rum med Sofia och Llinnea, partyrummet!! De får vi göra någongång, fast vi tar med Therese och Paulina istället för dom andra;)

Har inte pratat med dom andra på år och dar, och är bara jag som testat och hört av mig, men ju mer jag funderar över destå mer förstår jag att jag vill nog inte att dom ska höra av sig, för jag har vänner så jag klarar mig, eftersom dom jag har är dom underbaraste <3 Men dom andra två har även förändrats så himla mycket, till de sämre, menar, bara för att man ändras (vilket är självklart man gör!) behöver man inte ändra sig till bimbo/bitch??? Eller de kanske är krav på vissa?? ;)

Men som sagt, jag klarar mig med alla mina super söta kompisar som är utspridda lite överallt<3<3
Massa kramar till er<3

Hem!

Nu är jag påväg hem från en lugn dag på jobbet! Hoppas det är mera att göra imorgon när jag jobbar lite längre:) men har varit en himla sjön dag, fått det jag ska ha gjort klart:) och bokade om min modell så hon kommer efter jobbet på torsdag istället:) ska bli kul och se tjejen igen, hon är så rolig och arbeta med och hon ställer alltid upp:) tänkte att jag ska fråga Zabine (björns syster), maj-sofie (björns mamma) och Benita (björns moster) om jag kunde få öva lite på dom med:) kan vara bra att öva så mycket som möjligt, och dom tre har väldigt mycket hår så kan jag göra en ordentlig föning på dom så då klarar jag hennes hår utan problem:) Och snart ska jag ut och springa! Har tyvärr massor med tankar att springa ifrån och rensa idag och en jogging tur är himla bra då kan jag säga;) Aja, kanske skriver ikväll igen:) puss

God morgon!

Spöregnade imorse när jag skulle ut på min joggingtur, så somnade om ett tag och gjorde bara sittuppsen, armhävningarna och knäböjen! Men hade så gärna varit ut en vända så jag fått vakna till lite, känns så himla bra att ha det gjort på morgonen, jag blir så pigg, glad och motiverad :)

Men jag ska ju jobba idag så är glad iaf;) Älskar ju mitt jobb!

Så här inne ligger en av mina arbetsplatser! Soheila, min chef, äger två salonger så ibland jobbar jag på södralång gatan i stan med :D



Så idag hoppas jag på massor med kunder, jobbar ju bara fyra timmar, men något kul kan man ju klämma in på den tiden ;) Har längtat efter en sminkning nu ett tag, har inte haft nån sen midsommar då jag hade min första brud :D Kan läga in en bild på henne sen, hon blev så himla söt:)

Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på med smink och hår till mig själv idag, tror nog de blir och bara platta, tuppera och sätta upp håret i en klämma;) Försöker att göra så lite som möjligt med mitt hår då det är så skört just nu, men använder bra produkter så mitt hår är inte lika farligt som det var i början!

Använder Healing strenght white tea shampoo och manuka honey conditioner som är fuktgivande och återuppbyggande, Healing colorcare trauma treatment som skyddar färgen, återfuktar under dagen, reparerar håret och ger glans! Bara att ha i som två ärtor i handdukstorkat hår. Använder även moi moi masque ungefär en gång i veckan, en hårinpackning som åretfuktar och reparerar skadat hår.
Allt är från Lansa´ eftersom det är de jag jobbar men just nu:)
Vi har även American crew d:fi och goldwell på salongen, men är Lansa´vi använder mäst.

Men nu måste jag hinne med mig själv innan jag åker, fixa håret, smink och frukost ;)



Äntligen fått mitt schema!

Nu fick jag mitt schema för veckan, är väldigt sent, men kan inte låta bli å skratta eftersom jag känner mina chefer;) Världens härligaste!

Här är iaf mitt schema:
Måndag: 12-16 Hansa
Tisdag:  10-16 Hansa
Onsdag: Ledig
Torsdag:10-16 Hansa
Fredag: Ledig
Lördag: 10.14 Hansa

På torsdag skulle jag egentligen övat på min föningsmodell vid 10, men får boka om det så att jag får ta det efter jobbet!!

 puss

Syster yster!

Fick ju lov att lägga ut en bild på Ida pida nu när jag kagt ut en på jossie, emelie och lisela, annars blir det ju orättvist! :P Saknar er små syrror<3


Robbie har gift sig!!

Kom på att jag måste ju lägga ut en bild när Robbie har gift sig! Dom är ju så söta tillsammans!!! Kommer komma upp massa med låtar som jag älskar av den här grabben på bloggen :D



Agusti!

Ajda vad tiden går fort när man har kul ;P
Såg precis att det var en månad sen jag skrev sist, måste skärpa mig;)
Nej men har varit jätte mycket jobb, träning och varit mycket med Björn och hans familj, och man prioriterar ju inte bloggen först;)



Var meningen att jag skulle åka hem till familjen hemma i byn den 27agu, med en liten roadtripp med therese från sthlm och en fika med fia i sthlm, men SKA GÖRA KLART GESÄLLEN DEN 4 SEPTEMBER!! Wii!!!! Så ska föna hår som satan fram till de, för det finna inte en chans att jag inte klarar de, klarar jag de inte ska jag åka vasaloppet näck!!! Så säker är jag på den saken!! ;)
Ska bli så himla härligt att få det klart! Vet ju att jag kan, och andra vet det med, men vill så gårna ha det där lilla diplomet med så otroligt stor betydetydelse, vill ha det precis nu och kommer aldrig släppa de ifall de skulle försvinna:P

Sen på sista tiden har jag tränat satan, har några kilon jag vill bli av med och ett par nya jeans att få på mig ;) (min stl var slut men jag skulle ta mä fan ha dom!!)
Så varje morgon och kväll har jag joggat eller tagit en promenad och efter det gjort minst 150sittupps, 60 armhävningar, 50 knäböj i skräddar ställning och ungefär 2-3 gånger i veckan har jag gjort lite extra, antingen joggat en längre runda, 5 min brygga, Zumba,  "paddling " (man sitter på rumpan med böjda knän, fötterna 10cm över marken, ryggen lätt bakåt lutad sen håller man in något, typ bandyklubba och paddlar med) riktigt effektivt!
Och så försöker jag att alltid gå från jobbet till stationen, vilket blir ungefär en timmes promenad, bara de inte regnar eller jag har brottom hem ;)




RSS 2.0